Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazzcursus

januari 10 @ 19:30 - 22:00

Inschrijvingsformulier

Beste collega muzikanten,
Bij deze meld ik graag dat in samenwerking met Fernando Music Academy een jazzcursus zal starten.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
1. Theorie van de lichte muziek (LM)/Jazz in het algemeen.  Vanaf de start.  Voorkennis vereist: het kunnen lezen van noten.
2. Praktijk:  hierin maak ik een onderscheid tussen beginners – diegenen die nog nooit met lichte muziek in aanraking zijn gekomen – en de gevorderden.  En dit zijn diegenen die wel al goed overweg kunnen met hun instrument (muziekacademie middelbare graag minimum), maar graag met improvisatie willen starten.  Dit kan individueel of in groep.  Geen beperking in instrumentenkeuze.
In een later stadium gaan we dan verder met het spelen in combo’s en allerhande interpretatievormen die te maken hebben met Jazz en LM.

Herman

Fernando organiseert een jazz en lichte muziekcursus voor iedereen die hierover graag meer inzicht wil krijgen.  De cursus bouwt zich op vanuit de basis en bereikt de mooie mogelijkheden die men kan gebruiken in het kader van het improviseren op bestaande melodieën.  Theorie wisselt zich af met mooie, begrijpbare voorbeelden uit de geschiedenis van deze wondermooie muziek.  Al naargelang de inschrijvingen selecteren we beginners en gevorderden.  Het is dus echt de bedoeling dat iedereen zijn kans krijgt!  En grijp deze kans!!!  Doe het nu!!
Herman Vanspauwen is al meer dan 40 jaar bezig met jazz en lichte muziek, heeft alles ook van den beginne aangevoerd gekregen.  Zelf speelt hij klarinet en saxofoon.  Voor meer info over hem kan u terecht op zijn website.
De cursus ‘ Starters’ start op maandag 15 november 2021 en zal doorgaan gedurende 5 opeenvolgende lessen telkens op maandag in Het Siebelke in Romershoven.
De cursus ‘ Gevorderden’ start op woensdag 17 november 2021 en zal doorgaan gedurende 5 opeenvolgende lessen telkens op woensdag in De Ploeg in Diepenbeek.
INSCHRIJVEN VIA DEZE LINK
Aantal deelnemer(s): 0